Tel. 77 402 04 35

E-mail: pspdabrowa@gminadabrowa.pl

Adres: ul. Szkolna 9, 49-120 Dąbrowa

 


We are having a baby girl7

NUMER TELEFONU INTENDENTA SZKOLNEGO 502

WhatsApp Image 2024 09 05 at 07.24.18

WhatsApp Image 2024 08 29 at 12.28.32

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Przed rozpoczęciem korzystania z obiadów ,

konieczne jest wypełnienie deklaracji.

Płatność  za obiady do 10 -go każdego miesiąca za miesiąc poprzedni

( do 10 - go października za miesiąc wrzesień itd.)

Proszę wziąć pod uwagę czas oczekiwania na przelew.

Nr konta 05 1130 1219 0026 3109 4920 0017

      Przelew z dopiskiem : Imię i nazwisko ucznia, klasa do której uczęszcza, miesiąc za który dokonywana jest opłata oraz numer ewidencyjny ucznia ( nadawany w momencie rozpoczęcia korzystania z obiadów). Płatność za obiady odbywa się tylko i wyłącznie drogą elektroniczną. 

                                                                    

 

 

Regulamin_stołówki_szkolnej1.docx

  Deklaracja_obiady_2023-24.doc

Wytyczne Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ministerstwa Zdrowia oraz Głównego Inspektoratu Państwowego dla publicznych i niepublicznych szkół i placówek od 1 września 2020r. dotyczące organizacji żywienia zbiorowego.

Stołówka szkolna

Przy organizacji żywienia w szkole (stołówka szkolna ,kuchnia, jadalnia i inne pomieszczenia przeznaczone na spożycie ciepłych posiłków), obok warunków higienicznych wymaganych przepisami prawa odnoszącymi się do funkcjonowania żywienia zbiorowego, dodatkowo należy wprowadzić zasady szczególnej ostrożności dotyczące zabezpieczenia pracowników. Powinna być zachowana odpowiednia odległość stanowisk pracy wynosząca min. 1,5 m, a jeśli to niemożliwe – zapewnienie środków ochrony osobistej. Szczególną uwagę należy zwrócić na utrzymanie wysokiej higieny stanowisk pracy, opakowań produktów, sprzętu kuchennego, naczyń stołowych oraz sztućców, a także higieny osobistej.  Korzystanie z posiłków powinno odbywać się w miejscach do tego przeznaczonych zapewniających prawidłowe warunki sanitarno-higieniczne, zgodnie z zaleceniami w czasie epidemii. Rekomenduje się zmianowe wydawanie posiłków lub w miarę możliwości - spożywanie ich przy stolikach z rówieśnikami z danej klasy. Przy zmianowym wydawaniu posiłków konieczne jest czyszczenie blatów stołów i poręczy krzeseł po każdej grupie.  W przypadku braku innych możliwości organizacyjnych dopuszcza się spożywanie posiłków przez dzieci w salach lekcyjnych z zachowaniem zasad bezpiecznego i higienicznego spożycia posiłku.  Wielorazowe naczynia i sztućce należy myć w zmywarce z dodatkiem detergentu, w temperaturze min. 60°C lub je wyparzać. Jeżeli szkoła nie posiada zmywarki, wielorazowe naczynia i sztućce należy umyć w gorącej wodzie z dodatkiem detergentu i wyparzyć.   Zaleca się usuniecie dodatków (np. cukier, jednorazowe sztućce, wazoniki, serwetki) z obszaru sali jadalnej i wydawanie bezpośrednio przez obsługę. W stołówce nie zaleca się samoobsługi. Dania i produkty powinny być podawane przez osobę do tego wyznaczoną/ obsługę stołówki.

 



 

 

We use cookies

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.